Spaladium Arena Spaladium Arena Spaladium Arena Spaladium Arena Spaladium Arena Spaladium Arena Spaladium Arena Spaladium Arena Spaladium Arena Spaladium Arena
Klik za novi osjećaj!
Naslovnica
Događanja
Ulaznice
O Areni
Multimedija
Marketing
Najam dvorane
Kontakt
Press centar
English
Hvala
Hvala!
Datum događaja:
22/03/12
Kings of Strings
KINGS OF STRINGS - otkazano
KINGS OF STRINGS - otkazano

Kings of Strings – kraljevi žice sviraju u Spaladium Areni 22/03/12, a naziv ovog novo osnovanog tria je jedini primjereni naziv za grupu glazbenika svjetske reputacije. Cijena ulaznice je 150,00 kuna za tribine i 180,00 kuna za VIP.Jedan muzički instrument, a tri različita pristupa samoj tehnici sviranja garantiraju potpuno svjež i inovativan pristup svakoj skladbi. Obrade klasičnih skladbi na rock n roll način sa primjesom gipsy i etno nota još se nisu čule u dvoranama Europe. Biti sudionik događaja ovakvog formata čast je i privilegija.

Tommya Emmanuela svijet prepoznaje kao jednog od najvećih gitarista današnjice o čemu svjedoče  priznanja specijaliziranih magazina, nominacije za „Grammy“ i pohvale kolega sa kojima je surađivao poput Erica Claptona, Joe Satriani, Stevie Wonder ili Steve Vaia koji je izjavio da je Emmanuel „najbolji gitarista na svijetu“, a Les Paul rekao da „ima sve predispozicije da bude zaista najveći“. Australijski  gitarista ipak je skromniji povodom svog učešća u „Kings of Strings“: „Ovo je velika čast i bio sam uzbuđen kad mi je predloženo da budem dio ovakvog sastava“.


Vlatko Stefanovski je praktično sinonim za gitaru na Balkanu,od osnivanja kultne grupe „Leb i sol“, preko velikih ex yu i svjetskih turneja. Vlatko je konstantno oblikovao svoje sviranje i skladanje kroz razne stilove, od snažnih rock rifova do nestvarno brzih jazz pasaža i ritmički neparnih pjesama sa juga Europe. Poznat među kolegama kao veoma emotivan, iskren i predan umjetnik, Vlatko je kao autor ostavio neke od najvećih pjesama na ovim prostorima kao i gitarske izvedbe tradicionalnih. Suradnju sa dvojicom svjetskih majstora, Vlatko doživljava kao priznanje: „Trebalo je da prođe 40 godina da stignem ovdje gdje sam, da mogu svirati sa najboljima na svijetu“.


Romsku muziku, kroz njene swingerske, jazz „manouche“ formate, na jedan sasvim drugačiji način, već tri desetljeća proslavlja i virtuozni Stochelo  Rosenberg. Zašto mnogi danas tvrde da je prerastao i svoj uzor, legendarnog Djanga Reinhardta, možda donekle objašnjava i činjenica da je gitaru počeo svirati sa „tek“ deset godina da bi već u 12. osvojio svoju prvu veliku nagradu u rodnoj Holandiji. Stochelo sa obiteljskom grupom „The Rosenberg Trio“ danas iza sebe ima 20 studijskih i koncertnih albuma, nagrade, brojne nastupe širom svijeta od „North Sea Jazz“ festivala do njujorškog Carnegi halla. Vlasnik teme i apsolutnog gitarskog standarda, skladbe „For Sephora“, Stochelo Rosenberg priznaje da su „Kings of Strings“ za njega „poput najljepšeg poklona“ i u ime cijelog „trilinga kraljeva“ dodaje: „Vidimo se na koncertu!“.

Ulaznice za koncerte u Zagrebu i Splitu mogu se kupiti od 16/01/2012. na www.eventim.hr  i na svim prodajnim mjestima u sustavu Eventima.
 Dodano: 25/01/12

Imaš ideju za događaj ili koncert? Klikni ovdje i osvoji nagradu!
Komentiraj

Ime*

E-mail*

Tekst*

Prepiši*
Spaladium Arena ovdje

Rekla kazala

Trenutno nema komentara!
Spaladium Arena Spaladium Arena

xHTML validIvan Aras
CSS validInside Hosting