Spaladium Arena Spaladium Arena Spaladium Arena Spaladium Arena Spaladium Arena Spaladium Arena Spaladium Arena Spaladium Arena Spaladium Arena Spaladium Arena
Klik za novi osjećaj!
Naslovnica
Događanja
Ulaznice
O Areni
Multimedija
Marketing
Najam dvorane
Kontakt
Press centar
English
Datum događaja:
24/01/14
Ruski carski balet i Labuđe jezero u Spaladiumu
Ruski carski balet i Labuđe jezero u Spaladiumu

Ruski carski balet s prekrsanom prestavom Labuđe jezero gostuje u Spaladium Aren u petak 24. siječnja 2014. s početkom u 19 sati. Ovo je jedinstvena prilika da jedan svjetski spektakl pogledate u svom Splitu.

U svijetu gdje se svi brzo kreću, ruski carski balet je zahvaljujući svojoj eleganciji i profinjenosti i danas ostao kao jedan od izuzetnih simbola bogate ruske povijesti s počecima još u 18. stoljeću.

Danas poznat pod nazivom Mariinsky Ballet, nastao je na valu formiranja prvih ruskih plesnih škola koji je započeo 1738. godine. Poznajući istančani francuski ukus za profinjenost i ljepotu, nije čudno da je osnivač ove vrste baleta i škole bio francuski majstor baleta i profesor Jean-Baptiste Lande.

Cilj mu je bio podučiti mlade plesače kako bi stvorio prvu rusku baletnu skupinu. Njegovih prvih 24 studenata, od čega su muški i ženski studenti bili podjednako zastupljeni, su kasnije osnovali ono što će postati preteča današnjeg Mariinsky Balleta.

Danas, Mariinsky Ballet je diljem svijeta prepoznata kao jedna od najboljih svjetskih baletnih kompanija. Ansambl je formirala najveća svjetska balerine svih vremena: Maja Plisetzkaja. Zapošljava preko 200 plesača, na čelu s direktorom Yuri Fateyev.

Jeste li spremni iskusiti bogatu povijest protkanu modernim elementima, čaroliju pokreta koji oslikavaju strast plesača te postati dio te povijesti?

Labuđe jezero je balet u 4 čina koji je skladao Petar Iljič Čajkovski. Princ Siegfried zaljubljuje se u Odette, kraljicu labudova koja je pod kletvom zlog čarobnjaka Von Rothbarta. Princ joj obećaje da će se vratiti po nju i spasiti je, no čarobnjakova kći Odile vodi princa na krivi put.


 Dodano: 27/12/13

Imaš ideju za događaj ili koncert? Klikni ovdje i osvoji nagradu!
Komentiraj

Ime*

E-mail*

Tekst*

Prepiši*
Spaladium Arena ovdje

Rekla kazala

1
Milan Harašić
05/01/14 / 20.47h
@ Svaka čast. Molimo malo više informacija o gostijućoj ekipi. Hvala i pozdrav, Milan Harašić-
2
Marko Jurinjak
15/01/14 / 17.14h
@ Da li gostuje samo balet bez orkestra, odnosno kakva ce biti glazbena pozadina?
Spaladium Arena Spaladium Arena

xHTML validIvan Aras
CSS validInside Hosting