Spaladium Arena Spaladium Arena Spaladium Arena Spaladium Arena Spaladium Arena Spaladium Arena Spaladium Arena Spaladium Arena Spaladium Arena Spaladium Arena
Klik za novi osjećaj!
Naslovnica
Događanja
Ulaznice
O Areni
Multimedija
Marketing
Najam dvorane
Kontakt
Press centar
English
Datum događaja:
08/03/14
Željko Joksimović
Željko Joksimović

Željko Joksimović, jedan od najpopularnijih izvođača zabavne glazbe u regiji, nastupit će na dugočekivanom koncertu u Splitu, na Dan žena 8. ožujka u Spaladium Areni

Željko Joksimović je postao poznat najširoj publici kada je na "Eurosongu 2004." predstavljao je Srbiju i Crnu Goru sa pjesmom "Lane moje" i osvojio izvanredno drugo mjesto. Veliki uspjeh na "Eurosongu" ponavlja i dvije godine kasnije kada je komponirao glazbu za pjesmu "Lejla" s kojom je grupa "Hari Mata Hari" predstavljala Bosnu i Hercegovinu na "Eurosongu" te godine u Ateni. Pjesma je osvojila odlično treće mjesto, a Željko Joksimović dobija i prestižnu nagradu za najboljeg kompozitora ("Composeraward") prema mišljenju svih kompozitora sudionika festivala. Uspjesi na "Eurosongu" promijenili su tok njegove karijere. Ti prijelomni trenuci dali su poseban pečat njegovom glazbenom opusu i kompozicijama koje nastaju nakon tih godina. O tome govore i rezultati koje postiže u narednim godinama koji pokazuju stalnu tendenciju rasta. Suradnja i duet sa austrijskom pjevačicom Tamee Harrison na kompoziciji "I Live My Life For You" dovela je do toga da izdavačka kuća "Warner" uvrsti ovu kompoziciju u kompilaciju na kojoj se pored spomenutog dueta nalaze i pjesme Robbie Williamsa, grupe "Abba" i drugih poznatih umjetnika.

Željko Joksimović je fakultetski obrazovan glazbenik koji svira čak jedanaest instrumenata. Više puta je nagrađivan za glazbu za kazališne predstave, a oprobao se i kao kompozitor filmske glazbe. Godine 2004. Željko Joksimović, koji je dotad snimao za "City Records" osniva producentsku kuću "Minacord". Ime je dobila prema kćerki Mini iz prvog braka.

Željko Joksimović radio je duete sa Dinom Merlinom ("Supermen") i Harisom Džinovićem ("Šta će meni više od toga"), te komponirao za Toše Proeskog ("Čija si", "Nesanica") i Halida Bešlića ("Miljacka").

Ulaznice kupite na: TicketShopDodano: 31/01/14

Imaš ideju za događaj ili koncert? Klikni ovdje i osvoji nagradu!
Komentiraj

Ime*

E-mail*

Tekst*

Prepiši*
Spaladium Arena ovdje

Rekla kazala

1
Ivana voli Joksu :)
26/02/14 / 09.55h
@ Pozz ja bi jkartu, hoćete li šta poklanjati? ;)
Spaladium Arena Spaladium Arena

xHTML validIvan Aras
CSS validInside Hosting