Spaladium Arena Spaladium Arena Spaladium Arena Spaladium Arena Spaladium Arena Spaladium Arena Spaladium Arena Spaladium Arena Spaladium Arena Spaladium Arena
Klik za novi osjećaj!
Naslovnica
Događanja
Ulaznice
O Areni
Multimedija
Marketing
Najam dvorane
Kontakt
Press centar
English
Hvala
Hvala!
Datum događaja:
04/12/15
Kraj
4/12/15
Dugmetovih 40 godina u Spaladiumu
Dugmetovih 40 godina u Spaladiumu

Bijelo dugme -  najpoznatia grupa s ovih prostora ove godine slavi 40 godina karijere i to na najbolji mogući način; velikom koncertnom turnejom osnivača i autora pjesama Bijelog Dugmeta Gorana Bregovića, zajedno s zadnjim pjevačem Bijelog dugmeta  Alenom Islamovićem , njihovim Orkestrom  i gostujućim prijateljima iznenađenja, a u split u Spaladium Arenu će doći 4/12/15.

Koncertna proslava održat će se u 5 hrvatskih gradova: 27.11. Rijeka, 28.11. Zagreb, 04.12. Split, 19.12. Osijek, dok će otvorenje turneje biti 8. kolovoza u veličanstvenoj pulskoj Areni .

Bijelo dugme, bend koji je obilježio te zauvijek promijenio regionalnu glazbenu scenu, svojom je pojavom od samih početaka izazivao euforiju publike i priznanja rock kritičara, a Bregovićeve su pjesme prihvaćale generacije odrasle na njima, kao i one nakon njih. Albume su prodavali u milijunskim nakladama, a svih devet koje su objavili doživjeli su neusporediv uspjeh.

Dugme je jedan od najvažnijih i najutjecajniji bendova koji je već pri samom osnutku mogao stajati uz bok tadašnjim svjetskim bendovima, a mogu se pohvaliti i činjenicom da su rock glazbu doveli na velike pozornice i približili širokim masama. Iza njih su rasprodane turneje, nebrojeni hitovi i titula najvećeg rock benda ovih prostora, ali i respektabilna svjetska karijera Gorana Bregovića.

Njihov je uspjeh nasljeđe koje su ostavili, ali i trajanje tog nasljeđa koje kroz četiri desetljeća nije izblijedjelo. Publika će u drugoj polovici ove godine ponovo moći uživati u hitovima koji su obilježili rock scenu i koji su mnogima bili soundtrack života u trenucima koje će zauvijek pamtiti.
 Dodano: 28/05/15

Imaš ideju za događaj ili koncert? Klikni ovdje i osvoji nagradu!
Komentiraj

Ime*

E-mail*

Tekst*

Prepiši*
Spaladium Arena ovdje

Rekla kazala

Trenutno nema komentara!
Spaladium Arena Spaladium Arena

xHTML validIvan Aras
CSS validInside Hosting