Spaladium Arena Spaladium Arena Spaladium Arena Spaladium Arena Spaladium Arena Spaladium Arena Spaladium Arena Spaladium Arena Spaladium Arena Spaladium Arena
Klik za novi osjećaj!
Naslovnica
Događanja
Ulaznice
O Areni
Multimedija
Marketing
Najam dvorane
Kontakt
Press centar
English
Datum događaja:
25/11/16
Lado u Spaladiumu
Lado u Spaladiumu

Jedan od najboljih hrvatskih brendova koji je pravi, istinski čuvar hrvatske narodne baštine – Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO priprema pravi glazbeno – scenski spektakl u splitskoj Spaladium Areni.

Nakon niza godina, LADO se vraća se u grad pod Marjanom.  Jedinstvena glazbeno – plesna čarolija očekuje nas u petak, 25. studenog u 19 sati, a Splićani i njihovi gosti na velikom godišnjem koncertu uživat će u najljepšim izvedbama bogate hrvatske glazbene i plesne tradicije.

Uz standardne koreografije s repertoara, LADO će Splićanima predstaviti tri nove točke koje prikazuju pjesme, plesove i običaje Slavonije Baranje i Posavine. U glazbenom dijelu programa pozornost će biti usmjerena na glazbene ikone Ansambla LADO Emila Cossetu, Božu Potočnika i Marijana Makara.

Vrhunski plesači, koji su istodobno i izvanredni pjevači, transformirat će se iz plesnog ansambla u reprezentativan folklorni zbor, a odlični glazbenici svirat će na brojnim tradicijskim i klasičnim instrumentima. Uz bogatu kolekciju jedinstvenih narodnih nošnji iznimne vrijednosti, Ansambl LADO uz pjesmu i ples obećaje nezaboravnu reviju izvornog hrvatskog tradicijskog ruha.

Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO, profesionalni je folklorni ansambl, osnovan 1949. godine sa zadaćom i ciljem istraživanja, prikupljanja, umjetničke obrade i scenskoga prikazivanja najljepših primjera bogate hrvatske glazbene i plesne tradicije. LADO kroz svoj rad okuplja najpoznatije hrvatske etnokoreologe i koreografe, etnomuzikologe, glazbene aranžere i folkloriste, ali i skladatelje i dirigente nadahnute pučkim glazbenim stvaralaštvom. Prezentacija bogatstva i raznolikosti folklornoga izraza s tako malog prostora kao što je Hrvatska, čini LADO jedinstvenim u svijetu. Koncerti Ansambla diljem svijeta nailaze na nepodijeljeno oduševljenje publike, ali i stručne kritike, koja ga redovito svrstava uz bok najboljih svjetskih folklornih skupina. LADO je nastupao na nekima od najpoznatijih svjetskih pozornica i koncertnih podija od Royal Albert Halla u Londonu do teatara na newyorškom Broadwayu, od moskovske Koncertne dvorane Čajkovski do Mann Auditoriuma u Tel Avivu i brojnih svjetskih opernih kuća, festivala, svjetskih izložbi te olimpijskih igara.


 Dodano: 19/10/16

Imaš ideju za događaj ili koncert? Klikni ovdje i osvoji nagradu!
Komentiraj

Ime*

E-mail*

Tekst*

Prepiši*
Spaladium Arena ovdje

Rekla kazala

Trenutno nema komentara!
Spaladium Arena Spaladium Arena

xHTML validIvan Aras
CSS validInside Hosting