Spaladium Arena Spaladium Arena Spaladium Arena Spaladium Arena Spaladium Arena Spaladium Arena Spaladium Arena Spaladium Arena Spaladium Arena Spaladium Arena
Klik za novi osjećaj!
Naslovnica
Događanja
Ulaznice
O Areni
Multimedija
Marketing
Najam dvorane
Kontakt
Press centar
English
Hvala
Hvala!
Datum događaja:
11/11/17
AUDICIJA U SPALADIUMU
AUDICIJA U SPALADIUMU

Audicija je nastala u prosincu 1984. godine kao dio nastave na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu. Prvi put izvedena je na Otvorenoj sceni OBALA, gdje je poslije izvedena 150 puta. Samo nekoliko godina nakon otvaranja sarajevske Akademije, studenti prvih generacija glume, razvijajući zadatak koji se zove skica za lik i imitacija, uz pomoć profesora Bore Stjepanovića, uobličavaju predstavu koja će postati popularna pod nazivom Audicija.
 
Nakon što je osvojila simpatije Sarajlija, tadašnji studenti Admir Glamočak, Emir Hadžihafizbegović, Senad Bašić, Jasmin Geljo, Saša Petrović, Mladen Nelević i Željko Ninčić postaju imena koja zna cijela regija. Likovi iz Audicije: Bogoljub Šaulić, Kj(r)aljević Maj(r)ko, Mustafa Sudžuka, Simonida Puhalo, Mima Krčić, Davor Stevanović... zapravo su postojali. Ne pod tim imenima i prezimenima, ali bili su kandidati na prijemnom ispitu na ASU. Glumačka ekipa Audicije ih je gledala, a poslije uz doradu imitirala.
 
Godine 1986. potpisuju prvi profesionalni ugovor s menadžerom Rakom Đokićem koji organizira veliku jugoslavensku turneju. Svoju predstavu izvode više stotina puta. Predstava Audicija i danas drži mnoge rekorde posjećenosti. U Lisinskom su za 11 dana rasprodane 33 predstave, što do dan danas nikome nije uspjelo.
 
Predstavu je odgledalo više od dva i pol milijuna ljudi. U povodu 25. godišnjice nastanka Audicije, u Sarajevu su se 20. prosinca 2009. godine okupili svi glumci iz originalne postave i održali dvije predstave na Obali. Zabilježeno je da je Akademija scenskih umjetnosti u Sarajevu, koja je inicirala i organizirala to okupljanje, imala više od 15.000 rezervacija za predstavu (a Obala ima samo 150 mjesta). Trideset tri godine poslije nastanka predstave, originalna postava Audicije ponovo se okupila.Dodano: 12/09/17

Imaš ideju za događaj ili koncert? Klikni ovdje i osvoji nagradu!
Komentiraj

Ime*

E-mail*

Tekst*

Prepiši*
Spaladium Arena ovdje

Rekla kazala

Trenutno nema komentara!
Spaladium Arena Spaladium Arena

xHTML validIvan Aras
CSS validInside Hosting