O areni

O areni

Spaladium Arena je novi višenamjenski sportsko zabavni objekt smješten u Splitu. Ovaj objekt kapaciteta 12.000 sjedećih mjesta zahvaljujući svojoj fleksibilnoj konfiguraciji može se prilagoditi za različite namjene, kapaciteta od 1.246 do 12.339 posjetitelja. Prostor se može koristiti za sportske ili glazbene manifestacije, ali i sajmove i konferencije. Spaladium Arena projektirana je u skladu sa svim zahtjevima i standardima Međunarodnog olimpijskog odbora.

Autori projekta su Studio 3LHD I Dražen Pejković.

Razvijena kao javno privatno parterstvo između grada Splita i tvrtke Sportski Grad TPN d.o.o., Spaladium Arena otvorena je u 27. prosinca 2008. godine koncertnim spektaklom Olivera Dragojevića i Tonija Cetinskog.

Spaladium Arenom upravlja Sportski Grad TPN.
Spaladium Arena predstavlja fokus svih sportskih, zabavnih i poslovnih događanja u Dalmaciji, ali i nezaobilaznu destinaciju Hrvatske i jugoistočne Europe.

Kapaciteti Arene (poredani prema kapacitetu sjedećih mjesta):

Središnja postava (puni kapacitet) 12,339
Sportska postava 10,931
Koncert (sjedeće gledalište sa stajanjem) 9,760
Koncert (pola gledališta sa stajanjem) 6,615
Kongres 4,812
Sajam: Kapacitet i kvadratura štandova ovisi o sajmu

U sklopu Arene postoji i mala sportska dvorana površine 1.000 kvadradnih metara koja je prikladna za sportska natjecanja i ostale zabavne sadržaje koji zahtjevaju manji prostor.

Osim dvorana, na raspolaganju je i Zlatni i Srebrni salon, dvije manje prostorije idalne za poslovne sastanke i ostale događaje koji zahtjevaju usluge cateringa, kao što su press konferencije, prezentacije i banketi. Za sva događanja u Spaladium Areni dostupna je usluga cateringa.

MALA DVORANA

U sklopu kompleksa Spaladium Arene nalazi se manja sportska dvorana prilagođena za različite sportove, uključujući košarku, nogomet, rukomet, gimnastiku, odbojku. Dimenzije terena su 40 m x 20 m, s ucrtanim postavama za košarku, nogomet, rukomet i odbojku.

Mala dvorana

Sportska dvorana Spaladium Arene je odličan izbor za trening i rekreaciju, ali i manja natjecanja.

Sadržaj sportske dvorane je upotpunjen fitness centrom i sportskim barom.

Nadolazeći događaji
20 svibnja, 2022
16 ožujka, 2022
29 siječnja, 2022
5 veljače, 2022
Sponzori