Spaladium Arena Spaladium Arena Spaladium Arena Spaladium Arena Spaladium Arena Spaladium Arena Spaladium Arena Spaladium Arena Spaladium Arena Spaladium Arena
Klik za novi osjećaj!
Naslovnica
Događanja
Ulaznice
O Areni
Multimedija
Marketing
Najam dvorane
Kontakt
Press centar
English
Datum događaja:
05/02/10
Australian Pink Floyd
Australian Pink Floyd show
Australian Pink Floyd show

 

Jedan od najpoznatijih tribute bendova engleske grupe Pink Floyd - australijska grupa The Australian Pink Floyd Show (TAPFS), održati će mini turneju s koncertima u Zagrebu 4. veljače u KD Vatroslava Lisinskog, 5. veljače u Splitu u Spaladium Areni i 6. veljače u Osijeku u dvorani Gradski vrt.

Grupa TAPFS već 20 godina uspješno izvodi obrade čuvene grupe Pink Floyd u svom vrlo prepoznatljivom stilu. Počeli su 1988. godine u Adelaideu i sada nastupaju širom svijeta u velikim koncertnim arenama i publici pružaju kompletan audio-vizualni doživljaj Pink Floyda, a što vas očekuje možete pogledati na službenoj stranici grupe: http://www.aussiefloyd.com/
 

Grupa The Australian Pink Floyd Show svirala je na Prvoj međunarodnoj konvenciji Pink Floyd fanova na Wembleyu 1993. godine, a imali su i tu čast da budu jedini Pink Floyd tribute bend koji je 1996. godine nastupao na proslavi 50. rođendana David Gilmoura, pjevača i gitarista čuvenog benda. Tom prilikom su čak i svirali zajedno na sceni s još nekoliko originalnih članova benda - Richard Wrightom i Guy Prattom. Tako su postali i jedina Pink Floyd tribute grupa koja je ikada svirala s nekim od članova originalne postave.


Također, TAPFS su jedini Pink Floyd tribute bend na svijetu koji ima dozvolu originalnih Pink Floyda da izvodi njihove stvari, te su nastupali u londonskom Royal Albert Hall-u. Posljednji put, u svibnju prošle godine, koncert je bio potpuno rasprodan, a navodno mu je prisustvovao i sam Rodger Waters. Nastupali su i na najpoznatijim svjetskim glazbenim festivalima. Prije deset godina svirali su na akustičnoj bini na Glastonbury festivalu, a 2004. su u Liverpoolu napravili fenomenalnu izvedbu Pink Floyd albuma The Dark Side of the Moon, koju su kasnije objavili kao dvostruki koncertni DVD.

Godine 2005. tokom dvotjedne turneje obišli su Južnu Ameriku, a 2007. su svirali na nizu evropskih festivala, uključujući Švedsku, Maltu i Njemačku. Nastup na Malti bio im je jedan od najuspješnijih u karijeri – svirali su pred rasprodanim stadionom koji prima 20.000 ljudi, a organizatori kažu da je još 8.000 ljudi ostalo pred ulazom. Krajem prošle godine ponovo su otišli na turneju po Latinskoj Americi, a krajem 2008. u SAD i Kanadu.

Na posljednjim koncertima TAPFS ne samo da izvode originalnu Pink Floyd muziku nego imaju i psihodelični light-show po uzoru na svjetlosne efekte koje je Pink Floyd koristio za svoje svjetske turneje 1987. i 1994. godine. Na nastupu koriste i okruglo platno na kojem se pomoću "pametnih svjetala" projektiraju efekti. Tokom svakog dvoipolsatnog koncerta na platnu se prikazuju filmovi i animacije, dok svijetla i laseri pretvaraju binu, ali i dio za publiku, u pokretnu masu boje. Koncerti su umnogome napravljeni po uzoru na koncerte originalnih Floyda, ali izmijenjeni tako da uključe i tipičan australijski duh i humor.

Obično nastupaju u formatu sat vremena svirke, pa prekid od 20 minuta, pa još sat vremena svirke. Često na bis izvode hitove Comfortably Numb i Run Like Hell. Ponekad na koncertu odsviraju cijeli album Floyda, obično tokom prvog seta. Do sada su tako izvodili albume Dark Side of the Moon, Animals, Wish You Were Here, a na aktualnoj turneji i album The Wall.

Kada ne izvode cijeli album, sviraju pjesme iz svih perioda grupe Pink Floyd. U posljednje vrijeme koriste i elemente teatra, npr. kada pjevač grupe sjedi u fotelji i gleda televiziju dok izvodi pjesmu Nobody Home - aluzija na film The Wall.

Za one koji možda ne znaju, Pink Floyd je engleski rock bend nastao tokom šezdesetih godina prošlog stoljeća. Poznati su po psihodeličnoj rock muzici i filozofskim tekstovima. Grupu je osnovao Syd Barrett zajedno s studentima politehničke akademije, Nick Masonom, Roger Watersom, Richard Wrightom i Bob Kloseom. Barretta je, nedugo nakon osnivanja, zamijenio David Gilmour. Najveći uspjeh postigli su konceptualnim albumima The Dark Side of the Moon (1973), Wish You Were Here (1975), Animals (1977) i The Wall (1979).

Karte za ovaj veliki glazbeni spektakl se mogu kupiti od ponedjeljka 21. prosinca na svim poslovnicama Eventima www.eventim.hr. Cijene ulaznica su:

Split – 140kn / 160kn / 180kn i lože 250 kn

 

 
 
 


Dodano: 04/01/10

Imaš ideju za događaj ili koncert? Klikni ovdje i osvoji nagradu!
Komentiraj

Ime*

E-mail*

Tekst*

Prepiši*
Spaladium Arena ovdje

Rekla kazala

Trenutno nema komentara!
Spaladium Arena Spaladium Arena

Videogalerija
xHTML validIvan Aras
CSS validInside Hosting